Jan
28
2013

ARGON 3D Measurement Services meet corrosie op gasleidingen

Argon Measuring Services meet met de FARO Edge meetarmHet gebruik van 3D-scanning voor de kwantificering van externe corrosie op gasleidingen biedt een mogelijkheid om af te stappen van manuele, tijdsrovende en operator afhankelijke technieken.

Uitdagingen uit het verleden, zoals de complexiteit van het scannen en de onzekerheid over de betrouwbaarheid van de scangegevens zijn ondertussen overwonnen.

Recente ontwikkelingen op dit gebied hebben tot een aantal verbeteringen in zowel hardware als software geleid:
1. De scanningtechnologie is compacter en eenvoudiger geworden

2. Scannen kan in open lucht – er is geen invloed van omgevingslicht

3. Deels door ARGON’s eigen ontwikkeling van analyse-software, is de totale proces-onzekerheid gekend voor elk type buis en elke corrosievorm.

ARGON Measurement Services zet 3D-scanning al sinds 2005 in en heeft reeds meer dan 400 corrosie-scans gedaan, en biedt deze dienst sinds enkele jaren ook in West-Europa aan. De voordelen spreken voor zich:

• Sneller en veiliger: 3D Scanning is de snelste methode om een volledig oppervlak in kaart te brengen en dankzij de hoge scan-resolutie is er een lager risico dat sommige corrosie-punten worden overgeslaan

• Preciezer: De totale procesnauwkeurigheid ligt tussen 0.05 en 0,3 mm, afhankelijk van de omvang en het patroon van de corrosie. Dit is beter dan wat met manuele meetmethodes gehaald kan worden, zeker bij complexe corrosiepatronen

• Economisch: Er moet met deze methode in minder gevallen overgegaan worden tot dure vervanging van de pijpleiding sectie. Verder is er tijdens de inspectie geen drukverlaging nodig en kan de gasleidingen in normaal gebruik blijven functioneren

De kwaliteit en betrouwbaarheid van de FARO ScanArm heeft van bij het begin bijgedragen tot het success van deze dienstverlening van ARGON. Hieronder enkele praktijkbeelden.

Argon measuring services met de FARO EdgeArgon measuring services met de FARO Edge

Hans Rymenants

Hans Rymenants

Account Manager Metrologie België | hans.rymenants@faroeurope.com

More Posts

Comments are closed.