Jan
13
2014

Het retrofitting van schepen efficienter gemaakt

Retrofitting 1Wetgeving vereist de installatie van Ballast Water Treatment Systems (BWTS) aan boord van alle zeeschepen. Dit verdrag vereist naleving door alle schepen en offshore constructies ontworpen voor het vervoer van ballastwater, ongeacht hun leeftijd of grootte.

BWTS retrofitting kent een aantal uitdagingen met betrekking tot ruimte en tijd. Geen machinekamer is dezelfde wat installatie voor elk schip uniek maakt. 3D laser scanning kan deze uitdagingen overwinnen door het scannen van de overbelaste ruimte in machinekamers.

Zodra de FARO Laser Scanner Focus3D de datapunten van het doelgebied heeft geregistreerd, kan een 3D-model worden gemaakt met de bijbehorende software SCENE. De puntenwolk die door de scan wordt gegenereerd kan direct in een 3D CAD-programma worden geimporteerd om het modelleren van het BWT-systeem in de bestaande ruimte te starten.

Een voorlopig ontwerp geeft de bestaande outfits weer, die door de nieuwe installatie-leidingen kan worden beïnvloed. Het nieuwe BWT-systeem en de leidingen kunnen vervolgens worden gepland en worden geïntegreerd in de bestaande structuren.

De gedetailleerde ontwerpfase omvat systeem- en isometrische tekeningen om het juiste systeem te kunnen selecteren en te kunnen laten bouwen. De dataset laat precies zien waar het nieuwe systeem moet worden geïnstalleerd.

Voordelen

  • Meer nauwkeurige en volledige as-built gegevens vertaalt zich in betere retrofit-ontwerpen
  • Complexe piping routing in een machinekamer kan gemakkelijk worden geïdentificeerd met behulp van foto – realistische 3D-scans , waardoor wijzigingen geminimaliseerd kunnen worden.
  • 3D laserscanning maakt risicovermindering mogelijk door betere planning en inzicht in kosten.
  • Een 3D-puntenwolk geeft reders en scheepswerven een exacte, digitale reproductie van de status van een schip

Lees het gehele FD-artikel ‘Scheepsbouw vindt schaarse ruimte in bestaande schepen met 3D-scans

Marnix van der Wolk

Marnix van der Wolk

Account Manager Laser Scanner Benelux | marnix.vanderwolk@faroeurope.com

More Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *