May
08
2014

Industry goes AR

Augmented Reality van metaio tijdens de Control beurs in Stuttgart

In het nieuwe magazine FARO COSMOS heeft Michael Mayer het volgende artikel ‘Industry goes AR’ geschreven. Lees in deze post het verhaal over het fascinerende Augmented Reality in het Nederlands!

Augmented reality: van niche applicatie tot overal smartphones

In 2003 richtten slechts drie bedrijven in de wereld zich exclusief op AR oplossingen. Dat zijn er nu ongeveer 100. De industrie verwacht in 2018 investeringen van miljarden terug te zien in deze branche. Op het moment ligt de nadruk op het realiseren van marktklare mobiele applicaties voor ‘wearables’, zoals bijvoorbeeld data glasses.

Dit soort ‘hoofddeksels’ zouden door auto-eigenaren gebruikt kunnen worden om real-time instructies te krijgen over hoe de ruitenwisservloeistof bijgevuld moet worden, op het moment dat zij onder de motorkap rondkijken. Gehele voertuighandleidingen zullen op deze manier beschikbaar zijn, waarbij de applicatie ook weet, of bijvoorbeeld het model thuis in de garage geconfigureerd en geleverd is met of zonder schuifdak.

Service engineers gebruiken in reparatiecentra al tablets om hun werkzaamheden te bekijken, en om te zien waar, in een drie-dimensionale context, echte en virtuele componenten zijn geplaatst. De tablet toont de vorm van het voertuig, zodat de operator deze goed kan uitlijnen.

Elk voertuigelement op de operator’s to-do lijst kan snel en uniek worden geïdentificeerd. De individuele stappen verschijnen in de juiste context, ‘gelegd’ over live camerabeelden.

AR voor zowel werk als privé

Huidige en toekomstige toepassingen van AR technologie dekken elk gebied van werk en leven. Oorspronkelijk ontwikkeld in de technische sector, openen AR applicaties nieuwe mogelijkheden in productontwikkeling en product design, prototyping, fabrieksplanning, marketing, sales en aftersales, documentatie, opleiding alsmede service en onderhoud. Processen kunnen sneller en veiliger worden gerealiseerd, terwijl tegelijkertijd de kosten en fouten tot een minimum kunnen worden beperkt. Eind-gebruikersvriendelijke apps maken AR een nuttig en onderhoudend hulpmiddel voor smartphones in alledaagse situaties.

Voor meer informatie over AR bezoek: www.metaio.com

metaio AR voor alledaagse toepassingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *