Sep
15
2015

Next Generation 3D Laser Scanning

Hoe Blue Lasers, Rapid Capture Rates, en Advanced Optical Performance de 3D metrologie aan het revolutioneren zijn

De gemakkelijkste, snelste en meest betaalbare manier om onderdelen en producten te meten is met een draagbare, lichtgewicht Coordinate Measuring Machine (CMM) die contact- en non-contactmetingen kan uitvoeren.

De uitdaging is dat iedereen een manier zoekt om de vereiste inspectietijd te verminderen, materialen met moeilijke contrasten te scannen, reflectiviteit en complexiteit van de onderdelen. Op deze manier wordt data in hoge definitie geproduceerd die betrouwbaar, reproduceerbaar een zeer precies is.

EDGE_Diagram

Het ideale system hiervoor is de nieuwe FARO Edge ScanArm HD. Dit nieuwe systeem is een doorbraak op het vlak van 3D Laser Scanning en biedt:

  • Snelle scantijden met een capture rate van meer dan 560.000 punten/seconde, een snelle frame rate en een extra brede scanstrook.
  • Innovatieve blue laser met geluidsverminderende technologie voor data van hoge kwaliteit
  • De mogelijkheid om naadloos over te gaan naar verschillende oppervlaktes, zonder rekening te hoeven houden met contrast, reflectiviteit of complexiteit van het onderdeel zonder noodzaak van enige speciale coating of plaatsen van targets
  • Betrouwbare, herproduceerbare en uiterst precieze meetdata als gevolg van de Advanced Optical Perforamance

De nieuwe ScanArm HD levert een snelle verzameling van de puntenwolk met een extreem hoge resolutie en precisie. Dit alles in een compact, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar systeem.

Indien gecombineerd met de FaroArm, als het FARO Edge ScanArm HD systeem, biedt dit alle voordelen van de FaroArm met een vernieuwende handheld laserscanner en zorgt voor de meest betaalbare contact- en non-contactmetingen vandaag op de markt.

Het is ideaal voor productontwikkeling, inspectie en kwaliteitscontrole en biedt mogelijkheden als puntenwolkvergelijking met CAD, rapid prototyping, reverse engineering en 3D modellen van vrijevorm oppervlaktes.

Image-2-e1432029321440

 

Jorg Bos

Jorg Bos

Account Manager Metrologie Nederland | jorg.bos@faroeurope.com

More Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *