Oct
19
2015

FARO Laser Line Probe HD: snelst mogelijke opnamefrequentie voor sneller scannen met superieure resolutie

In twee voorgaande posts, hebben we vier key factoren benadrukt die in harmonie werken om de prestatie te optimaliseren van de Laser Line Probe HD, namelijk de bijgevoegde 3D laser scanner van de FARO Edge ScanArm HD: het type laser, de optica, de opnamefrequentie en de dikte van de laserlijn.

We hebben het al gehad over de Blue Laser Technologie en de grote-diameter, aangepaste optica.

Aangezien de snelheid, waarmee een camera van een Laser Line Probe een gescand gebied vastlegt, is gemeten in beelden per seconde, willen we benadrukken dat de Laser Line Probe HD’s camera de meest geavanceerde, beschikbare chipset is, gebruikt om de snelst mogelijke opnamefrequentie te leveren van 280 beelden per seconde. Opnamefrequentie verwijst naar het aantal keren per seconde dat de camera nieuwe gegevens verzamelt op het onderdeel dat gescand wordt.

LLP Frame Rate

Voor de gebruiker zijn de voordelen direct duidelijk: Hogere opnamefrequentie produceert sneller scannen met superieure resolutie, wat resulteert in een grotere productiviteit. Een opnamefrequentie van 280 beelden per seconde levert 2.8 keer de scansnelheid van een opnamefrequentie tegen 100 beelden per seconde. Een hogere opnamefrequentie levert ook een superieure scanresolutie, omdat het in kaart brengen van een onderdeel met meer punten een betere reconstructie biedt van het originele onderdeel van de gescande afbeelding. Scanners met een lage opnamefrequentie (100 beelden per seconde) zijn gevoelig voor het produceren van gaten of onscherpte in meetdata als ze op dezelfde snelheid over een onderdeel zouden bewegen als de Laser Line Probe HD .

Ingewikkelde onderdelen kunnen in fijne details worden vastgelegd dankzij de 2,000 punten per scanlijn en de nieuwe blauwe laser met geluidsreductie technologie. Gecombineerd met de snelle opnamefrequentie, biedt de Laser Line Probe HD 560.000 punten/seconde.

Wilt u meer weten over de FARO Edge ScanArm HD en zijn Laser Line Probe HD? Download dan onze tech sheet of neem contact met ons op (Gratis hotline 0800-32767253)!

 

Stay tuned!

Gedurende de komende weken zullen we meer details plaatsen over de Key Design Parameters en Features die naadloos zijn geïntegreerd in de FARO Laser Line Probe HD om gelijktijdig high-definition resolutie en snel scannen te leveren!

 

Hans Rymenants

Hans Rymenants

Account Manager Metrologie België | hans.rymenants@faroeurope.com

More Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *