Nov
23
2015

FARO Laser Line Probe HD: snellere en productievere scanning dankzij een bredere scanlijn

We hebben reeds informatie gegeven over drie van de vier belangrijke factoren die in harmonie werken om de prestaties van de FARO Laser Line Probe HD te optimaliseren: de Blue Laser Technology, de brede diameter van de custom optics en de opnamefrequentie.

Vandaag komen we, als conclusie van deze serie posts, met specifieke informatie over het vierde belangrijke element, namelijk de breedte van de laserlijn (ook de straalbreedte of lijnbreedte genoemd).

De breedte van de laserlijn is de afstand van uiteinde tot uiteinde van de laserscanner. De FARO Laser Line Probe HD heeft een laserlijnbreedte van 150mm. Hoe breder de laserlijn hoe breder het gebeid dat in één keer gescand kan worden.

Laser Line Width

 

Daarnaast beschikt de Laser Line Probe HD ook over een solide blue laser. Dit is een groot voordeel in vergelijking met de andere technologieën zoals de “flying dot” waarbij de laser oscilleert tussen bewegende spiegels, wat potentieel fouten veroorzaakt die een impact kunnen hebben op de productiviteit door de gebruiker te dwingen om verschillende scans te doen over hetzelfde gebied.

Voor de gebruiker zijn de voordelen duidelijk:

  • Een bredere straal, gekoppeld aan grotere optics zorgt ervoor dat er meer data verzameld kan worden per scan.
  • De Laser Line Probe HD heeft de beste opnamefrequentie in de industrie en kan samen met de breedte van de laserlijn vermenigvuldigd worden om op deze manier de productiviteit van de scanner te vergelijken met de concurrentie.

Bijvoorbeeld, we weten dat de opnamefrequentie van de Laser Line Probe HD 2,8 maal groter is dan de meeste concurrerende producten. Indien de straalbreedte van de Laser Line Probe HD 1,7 maal die van een concurrerend product is dan is het resulterende scanningdifferentieel (2,8 x 1,7) 4,8 maal beter dan het concurrerende product. De Laser Line Probe HD zou op deze manier bijna vijf keer de oppervlakte kunnen scannen van een concurrerend product in dezelfde tijd.

  • Daarnaast zorgt de solide scanstrook voor een meer gelijkmatige verdeling van de gescande datapunten en verbetert daardoor sterk de resolutie en de kwaliteit.

Wil u meer weten over de FARO Edge ScanArm HD en de Laser Line Probe HD?

Jorg Bos

Jorg Bos

Account Manager Metrologie Nederland | jorg.bos@faroeurope.com

More Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *