Mar
14
2017

Nieuwe laserscanner biedt een betaalbare prijs voor professionals in de openbare veiligheid

FARO® kondigt de FARO laserscanner FocusM 70 aan voor professionals in openbare veiligheid en forensisch onderzoek. Deze nieuwste toevoeging aan de familie van Focus laserscanners (www.faro.com/focus) bezit de nauwkeurigheid en functies die vereist zijn voor het vastleggen van forensische locaties tegen een extreem betaalbare prijs.

De FARO FocusM 70, gecombineerd met FARO SCENE software, is de eerste professionele laserscanneroplossing die aangeboden wordt voor minder dan € 25.000. Deze combinatie van krachtige eigenschappen en betaalbaarheid maken de FocusM 70 tot het ideale 3D-meetinstrument voor politie en bedrijven voor forensisch onderzoek op elke schaal.

“Forensische professionals wereldwijd erkennen laserscannen als de snelste, effectiefste manier om een locatie vast te leggen, maar het heeft de reputatie dat het te duur is,” legt Janice White, productmanager Public Safety, uit. “De FocusM 70 verandert dit volledig. Zelfs kleine instanties kunnen zich nu veroorloven om te stoppen met langzame, punt-voor-punt metingen, en beginnen met het vastleggen van complete locaties met een laserscanner.”

De FARO laserscanner FocusM 70 is het ideale instrument voor het digitaal vastleggen van binnen- en buitenlocaties voor forensisch onderzoek, pre-incidentplanning, en veiligheidsplanning. Onderzoekers kunnen hem gebruiken om snel en nauwkeurig bijna 500.000 gegevenspunten per seconde te meten, tot 70 meter (229 ft.) verwijderd, met +/ – 3 mm nauwkeurigheid. De FocusM 70 heeft een Ingress Protection (IP) van 54, waarmee een niveau van bestendigheid tegen stof en water wordt gegarandeerd. Met het grotere gebruikstemperatuurbereik is het mogelijk om locaties te scannen bij temperaturen van -20° tot 55°C.

“Met de FocusM 70 scanoplossing hebben professionals in de openbare veiligheid die laserscannen overwegen, nu een ideaal instappunt met de beste prijs-prestatieverhouding in de klasse,” aldus Simon Raab, Ph.D., FARO’s president en CEO. “Met deze nieuwe laserscanner heeft FARO de markt weer opgeschud door het bieden van de beste prestaties in de klasse tegen een ongelooflijk betaalbare prijs.”

Toine van Beugen

Toine van Beugen

Regional Manager FARO Benelux | toine.van-beugen@faroeurope.com

More Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *