okt
25
2017

FARO® toont nieuwste technologie op vlak van protoyping en reverse engineering op PrototypingXPO 2017

FARO Benelux B.V. toont haar nieuwste ontwikkelingen op het vlak van prototyping en reverse engineering op PrototypingXPO 2017 in Kortrijk op 8 en 9 november. Prototyping 2017 richt zich naar al wie actief is op vlak van productontwikkeling. De nadruk ligt op het volledig ontwerpproces, van idee tot de realisatie van een business model en het produceren in kleine series of van een nulserie.

 

“We merken vandaag dat er steeds meer bedrijven ook beginnen te werken aan hun eigen prototyping projecten of dat de R&D-departementen zich ook zeer sterk beginnen te richten op reverse engineering,” legt Mathias Kinet, Accountmanager bij FARO uit. “Hierbij wordt dan ook gezocht naar tools die kunnen helpen bij het realiseren van een zo precies mogelijk CAD-model. Het probleem hierbij is dat deze scanners vaak groot en log zijn. Met onze flexibele en mobiele toestellen zoals de FARO Freestyle Objects en de Design ScanArm willen we dan ook de bezoekers tonen dat het ook anders kan.”

 

FARO Design ScanArm

Ook te zien op PrototypingXPO is de FARO® Design ScanArm, speciaal ontworpen voor 3D modelleren en reverse engineering. De beschikbare functionaliteit varieert van software voor het automatisch genereren van draadmodellen die zonder nabewerking gebruiksklare bestanden levert, tot volledig functionele reverse engineering software die historische CAD-gegevens combineert met 3D-scangegevens voor het maken van functionele, aanpasbare volumemodellen die compatibel zijn met alle belangrijke CAD-platformen.

 

De FARO Design ScanArm beschikt over de optisch superieure blauwlichttechnologie die met hoge scansnelheid puntenwolken met een hoge resolutie levert en ook moeilijke materialen naadloos kan scannen zonder het gebruik van sprays of targets. Het is lichtgewicht en flexibel, zodat het gemakkelijk op een tafel kan worden geplaatst in de ontwerpstudio of het engineering lab. De Design ScanArm beschikt ook over een vereenvoudigde gebruikersinterface en is daardoor gemakkelijk te bedienen, ongeacht kennisniveau of ervaring met 3D-scanning.

 

FARO FARO Freestyle Objects

Om bedrijven meer flexibiliteit te geven in hun takenpakket is er ook de FARO FARO Freestyle Objects handheld laserscanner die recentelijk nog een update heeft ontvangen en deel uitmaakt van het FARO Early Adopter Program. De FARO Freestyle Objects beschikt ook over een automatische flash-modus voor het scannen van objecten onder verschillende lichtomstandigheden. Nieuwe softwarefuncties zorgen voor een uiterst gedetailleerde weergave van de gemaakte 3D-puntenwolk. Daarnaast verbetert, en een geïntegreerde best-point-filter verhoogt, de kwaliteit van de scan door de ruis met 35% te verminderen. Verder is ook de functionaliteit voor de nabewerking geoptimaliseerd, waardoor de scangegevens 5 maal sneller worden weggeschreven en de productiviteit op de scanlocatie nog verder wordt verhoogd.

 

Voor meer informatie kan u terecht bij de experts van FARO op stand 534.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Blog

Lees hier over trends, best practices and interessante applicaties in 3D documentatie en meettechniek.
Follow me:

Archief

FARO lokaal