Feb
23
2018

FARO’s snelheid en nauwkeurigheid helpen bij meten locaties bij Kronospan

Opmeten van locaties en land maakt planning en ontwikkeling van alle industrieën mogelijk. Kronospan heeft geïnvesteerd in de FARO FocusS 350 laserscanner om een hogere nauwkeurigheid van gegevens te bereiken die snel toegankelijk zijn.

 

Chris Norman, werkzaam op de bedrijfslocatie Chirk in Noord-Wales, is CAD-technicus en verantwoordelijk voor het meten van alle Kronospan locaties wereldwijd. Omdat elke locatie zich steeds blijft ontwikkelen en fysieke wijzigingen ondergaat, is Chris altijd druk met het updaten van alle relevante 3D-gegevens.

Hoewel de bestaande laserscanner van Kronospan nog geen jaar oud was, werd er door de grote hoeveelheid scantaken van Chris, de tijdrovende buitenlandse reizen en de behoefte aan het verder versnellen van de scanwerkzaamheden, gezocht naar een snel werkende, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke laserscanner. Door de behoefte om regelmatig wereldwijd fabrieken van Kronospan te bezoeken, en de begrijpbare moeite die het bedrijf ermee had om de laserscanner in de bagageruimte van vliegtuigen te vervoeren, ging de voorkeur uit naar een lichtgewicht, compacte scanner die als handbagage meegenomen kon worden aan boord.

Het antwoord op deze lange lijst eisen werd gevonden in de geavanceerde FARO FocusS 350. Chris Norman verklaart zijn keuze: “Ik heb veel onderzoek vooraf gedaan en verschillende laserscansystemen beoordeeld, maar nadat ik verschillende andere opties in actie had gezien, overtuigde een zeer indrukwekkende praktijkdemonstratie op locatie van de FARO FocusS 350 uitgevoerd op een groot aantal veeleisende toepassingen mij dat de geavanceerde laserscanner van FARO verreweg het meest indrukwekkende systeem was van de systemen die ik had overwogen. “Ik heb de FocusS 350 gekocht, omdat hij voldeed aan al mijn verwachtingen en ze op veel terrei- nen zelfs oversteeg. Ik was onder de indruk van de nauwkeurigheid van de FARO Laser Scanner en de resolutie van zijn HDR (High Dynamic Range) systeem; bovendien maken zijn robuuste construc- tie, IP54-classi catie, compacte formaat en lichte gewicht hem ideaal voor comfortabel vervoer.

“Een doorslaggevende factor bij de aankoop van onze FocusS 350 was de grote tijdsbesparing die mogelijk werd door de on-site registratiefunctie van de geavanceerde scanner. Vroeger moest ik bij een scanproject bij één van de buitenlandse vestigingen van Kronospan aan het eind van de dag alle scans in mijn hotelkamer nabewerken. Dankzij de betere functionaliteit van de FocusS 350 wordt, terwijl ik werk, elk scan automatisch naar mijn computer verzonden via een wifi-koppeling en de vroegere tijdrovende nabewerkings- en registratiefuncties worden direct uitgevoerd.

Naast de FARO laserscanner, gebruik ik nu de meest relevante FARO softwaretoepassingen voor ons speci eke gebruik, zoals FARO Scene, 3D-laserscannersoftware die 3D-puntenwolken efficiënt bewerkt. Ik gebruik ook PointSense Plant software die speciaal is ontwikkeld voor gebruik door professionals betrokken bij het onderhoud van industriële installaties. PointSense Plant heeft bewezen extreem nuttig te zijn, omdat het modelleren in AutoCAD mogelijk maakt van elementen zoals stalen componenten en leidingen, allemaal gebaseerd op 3D-laserscangegevens.

Toine van Beugen

Toine van Beugen

Regional Manager FARO Benelux | toine.van-beugen@faroeurope.com

More Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *